Stołówka
Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej
Do przygotowania posiłków używane są różne przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka i ostra, tymianek, kurkuma, rozmaryn, lubczyk.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
KWIECIEŃ/MAJ 2024
poniedziałek 22.04.2024 |
żurek śląski 1,2,9 jajko, ziemniaki, herbata z sokiem |
||||||
wtorek 23.04.2024 |
gulasz mięsno-warzywny 1,2 bagietka, banan, herbata z cytryną |
||||||
środa 24.04.2024 |
zupa krupnik z ziemniakami 2,9 pierogi z mięsem i cebulką 2 kompot wieloowocowy |
||||||
czwartek 25.04.2024 |
rosół z makaronem 9 udziec z kurczaka, sałata lodowa w śmietanie 1 ziemniaki, kompot wieloowocowy |
||||||
piątek 26.04.2024 |
zupa pomidorowa z ryżem 1,2,9 ryba saute 2,4 surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki, kompot wieloowocowy |
||||||
poniedziałek 29.04.2024 |
zupa grochówka 2,9 bułka, herbata z sokiem malinowym owoc |
||||||
wtorek 30.04.2024 |
zupa jarzynowa 1,2,9 makaron z serem 1,2 kompot wieloowocowy |
||||||
środa 01.05.2024 |
Święto Pracy |
||||||
czwartek 02.05.2024 |
Dzień wolny od zajęć dydaktycznych |
||||||
piątek 03.05.2024 |
Święto Narodowe Trzeciego Maja |
* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie
W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski
PONIEDZIAŁEK |
KUCHNIA POLSKA WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ |
WTOREK |
KUCHNIA SŁOWACKA ZUPA CZOSNKOWA NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT |
ŚRODA |
KUCHNIA CZESKA BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT |
CZWARTEK |
KUCHNIA WĘGIERSKA
GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA |
PIĄTEK |
KUCHNIA POLSKA ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT |
rosół z makaronem 2,9
udko z kurczaka,
ziemniaki
surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
kompot owocowyCopyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak