Zespół Szkół nr 1 w Pszczynie

Publiczne Gimnazjum nr 2
· III Liceum Ogólnokształcące

Godło Polski i logo Pszczyny

Stołówka szkolna


Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej

  1. mleko i przetwory mleczne (łącznie z laktozą)
  2. zboża glutenowe tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, a także ich produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i ich przetwory
  5. orzeszki ziemne arachidowe i pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. skorupiaki i produkty pochodne
  8. orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, makadamia, pistacjowe, piniowe
  9. seler i produkty pochodne
  10. nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcją producenta
  12. łubin i produkty pochodne
  13. mięczaki i produkty pochodne

Luty 2018

poniedziałek
12.02.2018
zupa jarzynowa 1,2,9
makaron z sosem bolońskim,
herbata z sokiem malinowym
wtorek
13.02.2018
rosół z lanym ciastem 2,3,9
udziec z kurczaka pieczony,
ziemniaki, mizeria z ogórka zielonego z koperkiem 1
środa
14.02.2018
barszcz czerwony zabielany 1,2,9
jajko, ziemniaki, soczek owocowy
czwartek
15.02.2018
zupa czosnkowa 2,9
gulasz wieprzowy 2,
kasza jęczmienna, ogórek konserwowy,
kompot owocowy z mrożonek
piątek
16.02.2018
zupa pomidorowa z ryżem 1,2,9
filet z ryby w sosie koperkowym 1,2
ziemniaki, kompot z owoców mrożonych
poniedziałek
19.02.2018
zupa kapuśniak 9
chleb, herbata z sokiem malinowym,
owoc
wtorek
20.02.2018
zupa kalafiorowa z kaszką manną 9
pieczeń z indyka w sosie śmietanowym
ziemniaki, buraczki,
kompot z owoców mrożonych
środa
21.02.2018
zupa serowa z grzankami 1,2,9
gulasz z podrobów drobiowych 2
ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego,
kompot owocowy z mrożonek
czwartek
22.02.2018
zupa szpinakowa z ziemniakami 1,2,9
kotlet schabowy panierowany 2,3
ziemniaki, sałata lodowa w śmietanie,
kompot owocowy
piątek
23.02.2018
zupa ogórkowa 1,2,9
makaron z serem 1
kompot wieloowocowy
poniedziałek
26.02.2018
zupa jarzynowa 1,2,9
łazanki z kapustą, boczkiem,
kiełbasą, herbata z sokiem malinowym
wtorek
27.02.2018
rosół z makaronem 2,9
filet drobiowy w cieście 1,2,3
ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej,
kompot owocowy
środa
28.02.2018
zupa wiejska 9
pierogi z truskawkami,
kompot owocowy

* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie



W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski

Strona projektu

KULINARNY TYDZIEŃ WYSZEHRADZKI
W ZESPOLE SZKÓŁ NR 1 W PSZCZYNIE

PONIEDZIAŁEK
10.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ

WTOREK
11.12.2012r.

KUCHNIA SŁOWACKA


ZUPA CZOSNKOWA

NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT

ŚRODA
12.12.2012r.

KUCHNIA CZESKA


BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM

POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT

CZWARTEK
13.12.2012r.

KUCHNIA WĘGIERSKA

 

GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA

PIĄTEK
14.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT

 

 

 

rosół z makaronem 2,9

udko z kurczaka,

ziemniaki

surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

kompot owocowy

Copyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone

Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak