Stołówka
Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej
Do przygotowania posiłków używane są różne przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka i ostra, tymianek, kurkuma, rozmaryn, lubczyk.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
LISTOPAD/GRUDZIEŃ 2024
poniedziałek 25.11.2024 |
zupa ziemniaczana 2,9 kasza manna z sokiem malinowym 1,2 herbata z cytryną |
||||||
wtorek |
zupa krupnik 2,9 zraz w sosie myśliwskim 2,3 ziemniaki, kompot |
||||||
środa 27.11.2024 |
zupa jarzynowa krem 1,2,9 fasolka po bretońsku banan, bułka herbata z cytryną |
||||||
czwartek |
zupa z fasolki szparagowej zielonej 1,2,9 pieczeń z karczku czerwona kapusta gotowana ziemniaki, kompot |
||||||
piątek 29.11.2024 |
barszcz czerwony zabielany 1,2,9 jajko, ziemniaki herbata z cytryną |
||||||
poniedziałek 02.12.2024 |
zupa szpinakowa z ziemniakami 1,2,9 makaron spaghetti z mięsem w sosie bolońskim z tartym serem 1,2 herbata z sokiem malinowym |
||||||
wtorek |
zupa pomidorowa z ryżem 1,2,9 filet z miruny 2,3,4 fasolka żółta cała oprószana 1,2 ziemniaki kompot wieloowocowy |
||||||
środa 04.12.2024 |
rosół z makaronem 2,9 filet z indyka panierowany 2,3 mizeria z ogórka zielonego z koperkiem 1 ziemniaki kompot wieloowocowy |
||||||
czwartek 05.12.2024 |
barszcz biały z ziemniakami 1,2,9 makaron świdry z kurczakiem, papryką i pomidorami 2 kompot wieloowocowy |
||||||
piątek 06.12.2024 |
zupa ogórkowa 1,2,9 ryż na mleku z musem truskawkami 1,2 herbata z cytryną |
* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie
W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski
PONIEDZIAŁEK |
KUCHNIA POLSKA WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ |
WTOREK |
KUCHNIA SŁOWACKA ZUPA CZOSNKOWA NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT |
ŚRODA |
KUCHNIA CZESKA BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT |
CZWARTEK |
KUCHNIA WĘGIERSKA
GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA |
PIĄTEK |
KUCHNIA POLSKA ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT |
rosół z makaronem 2,9
udko z kurczaka,
ziemniaki
surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
kompot owocowyCopyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak