Stołówka
Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej
Do przygotowania posiłków używane są różne przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka i ostra, tymianek, kurkuma, rozmaryn, lubczyk.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
WRZESIEŃ 2024
poniedziałek 02.09.2024 |
|||||||
wtorek |
|||||||
środa |
zupa kalafiorowa z kaszką 2,9 kopytka z masłem i cukrem 1,2,3 herbata z sokiem malinowym |
||||||
czwartek |
zupa jarzynowa z ziemniakami 1,2,9 risotto warzywno-mięsne w sosie pomidorowym 2,9 kompot wieloowocowy |
||||||
piątek 06.09.2024 |
zupa pomidorowa z makaronem 1,2,9 filet z miruny w panierce 2,3,4 surówka z kiszonej kapusty ziemniaki, kompot wieloowocowy |
||||||
poniedziałek |
|||||||
wtorek 10.09.2024 |
|||||||
środa 11.09.2024 |
|||||||
czwartek 12.09.2024 |
|||||||
piątek 13.09.2024 |
* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie
W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski
PONIEDZIAŁEK |
KUCHNIA POLSKA WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ |
WTOREK |
KUCHNIA SŁOWACKA ZUPA CZOSNKOWA NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT |
ŚRODA |
KUCHNIA CZESKA BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT |
CZWARTEK |
KUCHNIA WĘGIERSKA
GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA |
PIĄTEK |
KUCHNIA POLSKA ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT |
rosół z makaronem 2,9
udko z kurczaka,
ziemniaki
surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
kompot owocowyCopyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak