Zespół Szkół nr 1 w Pszczynie

Szkoła Podstawowa nr 5
· III Liceum Ogólnokształcące

Godło Polski i logo Pszczyny

Stołówka szkolna


Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej

  1. mleko i przetwory mleczne (łącznie z laktozą)
  2. zboża glutenowe tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, a także ich produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i ich przetwory
  5. orzeszki ziemne arachidowe i pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. skorupiaki i produkty pochodne
  8. orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, makadamia, pistacjowe, piniowe
  9. seler i produkty pochodne
  10. nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcją producenta
  12. łubin i produkty pochodne
  13. mięczaki i produkty pochodne

Kwiecień 2018


poniedziałek
16.04.2018
żurek śląski 1,2,9
makaron z sosem bolońskim i tartym  serem 1,2  herbata czarna z cytryną

wtorek
17.04.2018
zupa jarzynowa z kaszką 2,9
kotlet mielony, ziemniaki
marchewka z groszkiem 1,2
kompot wieloowocowy z mrożonek

Egzamin gimnazjalny

Obiady tylko
dla uczniów
klas pierwszych SP5

środa
18.04.2018
naleśniki z nutellą ,
herbata z cytryną, jabłko
czwartek
19.04.2018
udziec z kurczaka panierowany,
ziemniaki, kalafior gotowany,
soczek pomarańczowy
piątek
20.04.2018
paluszki rybne,
ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
herbata z sokiem malinowym

poniedziałek
23.04.2018
gulasz mięsno-warzywny 1,2
bagietka, herbata, owoc
wtorek
24.04.2018
zupa pomidorowa z makaronem 1,2,9
kotlet pożarski drobiowy,
mizeria z ogórka zielonego z koperkiem
ziemniaki, kompot wieloowocowy z mrożonek
środa
25.04.2018
zupa wiejska 9
kopytka z serem 1,2,3
soczek jabłkowo-gruszkowy
czwartek
26.04.2018
zupa krupnik 9
pieczeń ze schabu w sosie śmietanowym,
ziemniaki, kapusta czerwona gotowana,
kompot wieloowocowy
piątek
27.04.2018
zupa ogórkowa z ryżem 2,9
filet z ryby w panierce 2,3,4
ziemniaki, kapusta kiszona gotowana
kompot wieloowocowy z mrożonek

* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie



W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski

Strona projektu

KULINARNY TYDZIEŃ WYSZEHRADZKI
W ZESPOLE SZKÓŁ NR 1 W PSZCZYNIE

PONIEDZIAŁEK
10.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ

WTOREK
11.12.2012r.

KUCHNIA SŁOWACKA


ZUPA CZOSNKOWA

NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT

ŚRODA
12.12.2012r.

KUCHNIA CZESKA


BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM

POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT

CZWARTEK
13.12.2012r.

KUCHNIA WĘGIERSKA

 

GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA

PIĄTEK
14.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT

 

 

 

rosół z makaronem 2,9

udko z kurczaka,

ziemniaki

surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

kompot owocowy

Copyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone

Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak