Zespół Szkół nr 1 w Pszczynie

Szkoła Podstawowa nr 5
· III Liceum Ogólnokształcące

Godło Polski i logo Pszczyny

Stołówka


Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej

  1. mleko i przetwory mleczne (łącznie z laktozą)
  2. zboża glutenowe tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, a także ich produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i ich przetwory
  5. orzeszki ziemne arachidowe i pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. skorupiaki i produkty pochodne
  8. orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, makadamia, pistacjowe, piniowe
  9. seler i produkty pochodne
  10. nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcją producenta
  12. łubin i produkty pochodne
  13. mięczaki i produkty pochodne

MARZEC 2023

poniedziałek
20.03.2023
zupa grochówka 2,9
bułka, banan,
herbata z cytryną
wtorek
21.03.2023
zupa pomidorowa z ryżem 1,2,9
naleśniki z nutellą  1,2
herbata z cytryną
środa
22.03.2023
zupa koperkowa z ziemniakami 1,2,9
gulasz wołowy,
kasza jęczmienna,
sałatka szwedzka z ogórka kons.
kompot wieloowocowy
czwartek
23.03.2023
krem z brokułów z groszkiem ptysiowym 1,2,9
ryż z jabłkami 1,2
herbata z sokiem malinowym
piątek
24.
03.2023
zupa pomidorowa z zacierką 1,2,9
filet z miruny w panierce 2,3
surówka z kiszonej kapusty,
ziemniaki,
kompot wieloowocowy
poniedziałek
27.03.2023
zupa szpinakowa 1,2,9
jajko sadzone 3,
ziemniaki,
sałatka z fasolki szparagowej zielonej,
kompot wieloowocowy
wtorek
28.03.2023
zupa wiejska 9
risotto w sosie pomidorowym 2,9
kompot wieloowocowy
środa
29.03.2023
gulasz mięsno-warzywny na kwaśnej śmietanie 1
bagietka,
herbata z sokiem malinowym
czwartek
30.03.2023
rosół drobiowo-wołowy z makaronem 2,9
filet z kurczaka w panierce 2,3
buraczki,
ziemniaki,
kompot wieloowocowy
piątek
31.03
.2023
zupa kalarepowa z ziemniakami 1,2,9
kaszka manna z sokiem malinowym 1,2
herbata z cytryną

* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie



W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski

Strona projektu

KULINARNY TYDZIEŃ WYSZEHRADZKI
W ZESPOLE SZKÓŁ NR 1 W PSZCZYNIE

PONIEDZIAŁEK
10.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ

WTOREK
11.12.2012r.

KUCHNIA SŁOWACKA


ZUPA CZOSNKOWA

NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT

ŚRODA
12.12.2012r.

KUCHNIA CZESKA


BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM

POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT

CZWARTEK
13.12.2012r.

KUCHNIA WĘGIERSKA

 

GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA

PIĄTEK
14.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT

 

 

 

rosół z makaronem 2,9

udko z kurczaka,

ziemniaki

surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

kompot owocowy

Copyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone

Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak