Zespół Szkół nr 1 w Pszczynie

Szkoła Podstawowa nr 5
· III Liceum Ogólnokształcące

Godło Polski i logo Pszczyny

Stołówka szkolna




Luty/marzec 2019

poniedziałek
25.02.2019

gulasz mięsno-warzywny 1,2,9
bagietka, herbata z sokiem malinowym
wtorek
26.02.2019
zupa pomidorowa z ryżem 1,2,9
filet drobiowy w cieście 1,2
marchewka z groszkiem 1,2, ziemniaki,
kompot wieloowocowy z mrożonek
środa
27.02.2019
zupa czosnkowa 2,9
pierogi z borówką,
herbata z cytryną
czwartek
28.02.2019
bigos, bułka, pączek,
herbata z sokiem malinowym
piątek
01.03.2019
zupa szpinakowa z lanym ciastem 2,3,9
filet z miruny w panierce 2,3,4
sałatka z fasolki szparagowej zielonej,
ziemniaki,
kompot wieloowocowy z mrożonek

* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie



W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski

Strona projektu

KULINARNY TYDZIEŃ WYSZEHRADZKI
W ZESPOLE SZKÓŁ NR 1 W PSZCZYNIE

PONIEDZIAŁEK
10.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ

WTOREK
11.12.2012r.

KUCHNIA SŁOWACKA


ZUPA CZOSNKOWA

NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT

ŚRODA
12.12.2012r.

KUCHNIA CZESKA


BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM

POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT

CZWARTEK
13.12.2012r.

KUCHNIA WĘGIERSKA

 

GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA

PIĄTEK
14.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT

 

 

 

Copyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone

Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak