Zespół Szkół nr 1 w Pszczynie

Szkoła Podstawowa nr 5
· III Liceum Ogólnokształcące

Godło Polski i logo Pszczyny

Stołówka


Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej

  1. mleko i przetwory mleczne (łącznie z laktozą)
  2. zboża glutenowe tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, a także ich produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i ich przetwory
  5. orzeszki ziemne arachidowe i pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. skorupiaki i produkty pochodne
  8. orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, makadamia, pistacjowe, piniowe
  9. seler i produkty pochodne
  10. nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcją producenta
  12. łubin i produkty pochodne
  13. mięczaki i produkty pochodne

MARZEC 2020

poniedziałek
02.03.2020
zupa serowa 1,2,9
bagietka, herbata z cytryną, owoc
wtorek
03.03.2020
kotlet mielony wieprzowy,
marchewka gotowana, ziemniaki
kompot wieloowocowy
środa
04.03.2020
makaron z sosem bolońskim 2
herbata z sokiem malinowym
czwartek
05.03.2020
rosół z makaronem 2,9
kotlet schabowy panierowany 2,3
surówka z kapusty pekińskiej
ziemniaki, kompot wieloowocowy
piątek
06.03.2020
zupa jarzynowa 1,2,9
ryż z sosem truskawkowym 1,2
herbata z cytryną
poniedziałek
09.03.2020
zupa grochówka 2,9
chleb, herbata z cytryną, banan
wtorek
10.03.2020
zupa krupnik z zieloną pietruszką 2,9
kotlet pożarski 2,3
mizeria z ogórka zielonego z koperkiem 1
ziemniaki, kompot wieloowocowy
środa
11.03.2020
zupa ziemniaczana 2,9
makaron z kurczakiem ,pomidorami i papryką 2,3,9
herbata z sokiem malinowym
czwartek
12.03.2020
zupa kalafiorowa z kaszka manną 2,9
bitki wieprzowe z karczku,
sos śmietanowy 1,2
buraczki 1
ziemniaki, kompot wieloowocowy
piątek
13.03.2020
zupa koperkowa z ryżem 1,2,9
filet z miruny panierowany 2,3,4
sos grecki 2,9
ziemniaki, kompot wieloowocowy

* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie



W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski

Strona projektu

KULINARNY TYDZIEŃ WYSZEHRADZKI
W ZESPOLE SZKÓŁ NR 1 W PSZCZYNIE

PONIEDZIAŁEK
10.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ

WTOREK
11.12.2012r.

KUCHNIA SŁOWACKA


ZUPA CZOSNKOWA

NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT

ŚRODA
12.12.2012r.

KUCHNIA CZESKA


BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM

POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT

CZWARTEK
13.12.2012r.

KUCHNIA WĘGIERSKA

 

GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA

PIĄTEK
14.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT

 

 

 

rosół z makaronem 2,9

udko z kurczaka,

ziemniaki

surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

kompot owocowy

Copyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone

Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak