Zespół Szkół nr 1 w Pszczynie

Szkoła Podstawowa nr 5
· III Liceum Ogólnokształcące

Godło Polski i logo Pszczyny

Stołówka


Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej

  1. mleko i przetwory mleczne (łącznie z laktozą)
  2. zboża glutenowe tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, a także ich produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i ich przetwory
  5. orzeszki ziemne arachidowe i pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. skorupiaki i produkty pochodne
  8. orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, makadamia, pistacjowe, piniowe
  9. seler i produkty pochodne
  10. nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcją producenta
  12. łubin i produkty pochodne
  13. mięczaki i produkty pochodne

Wrzesień2019

poniedziałek
07.10.2019
zupa kapuśniak 9
chleb, owoc,
herbata z sokiem malinowym
wtorek
08.10.2019
zupa kalafiorowa z kaszką 9
kotlet mielony 3,
ziemniaki
marchewka z groszkiem 1,2
kompot wieloowocowy z mrożonek
środa
09.10.2019
zupa ziemniaczana 9
makaron z kurczakiem, papryką i pomidorami,
herbata z cytryną
czwartek
10.10.2019
rosół z makaronem 9
gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna,
sałatka szwedzka z ogórka konserw.
kompot wieloowocowy z mrożonek
piątek
11.10.2019
zupa brokułowa 9
ryba w sosie greckim 2,9
ziemniaki,
kompot wieloowocowy z mrożonek
wtorek
15.10.2019
zupa jarzynowa (fasolka zielona, brokuły, kalafior, brukselka, ziemniaki, zielona pietruszka) 1,2,9
kasza manna na mleku z sokiem malinowym 1,2
herbata z cytryną
środa
16.10.2019
zupa krupnik na wywarze mięsnym z zieloną pietruszką 9
kotlet schabowy panierowany 2,3
mizeria z ogórka zielonego z koperkiem 1
ziemniaki,
kompot wieloowocowy
czwartek
17.10.2019
zupa pieczarkowa z ziemniakami na kwaśnej śmietanie z zieloną pietruszką 1,2,9
gołąbki inaczej w sosie pomidorowym 1,2
ziemniaki,
kompot wieloowocowy
piątek
18.10.2019
zupa koperkowa z ryżem 1,2,9
jajko w sosie musztardowym 1,2,3
ogórek konserwowy 10

* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie



W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski

Strona projektu

KULINARNY TYDZIEŃ WYSZEHRADZKI
W ZESPOLE SZKÓŁ NR 1 W PSZCZYNIE

PONIEDZIAŁEK
10.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ

WTOREK
11.12.2012r.

KUCHNIA SŁOWACKA


ZUPA CZOSNKOWA

NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT

ŚRODA
12.12.2012r.

KUCHNIA CZESKA


BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM

POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT

CZWARTEK
13.12.2012r.

KUCHNIA WĘGIERSKA

 

GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA

PIĄTEK
14.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT

 

 

 

rosół z makaronem 2,9

udko z kurczaka,

ziemniaki

surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

kompot owocowy

Copyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone

Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak