Zespół Szkół nr 1 w Pszczynie

Publiczne Gimnazjum nr 2
· III Liceum Ogólnokształcące

Godło Polski i logo Pszczyny

Stołówka szkolna


Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej

  1. mleko i przetwory mleczne (łącznie z laktozą)
  2. zboża glutenowe tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, a także ich produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i ich przetwory
  5. orzeszki ziemne arachidowe i pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. skorupiaki i produkty pochodne
  8. orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, makadamia, pistacjowe, piniowe
  9. seler i produkty pochodne
  10. nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcją producenta
  12. łubin i produkty pochodne
  13. mięczaki i produkty pochodne

Grudzień 2017

poniedziałek
11.12.2017
zupa kapuśniak 11
bułka, banan,
herbata czarna z cytryną
wtorek
12.12.2017
zupa kalafiorowa z mrożonek 2,9
kotlet schabowy panierowany,
mizeria z ogórków zielonych w śmietanie z koperkiem,
ziemniaki, kompot z owoców mrożonych
środa
13.12.2017
zupa serowa z grzankami 1,9
gulasz z żołądków drobiowych,
surówka z kiszonej kapusty,
ziemniaki, kompot z owoców mrożonych
czwartek
14.12.2017
zupa pomidorowa z makaronem nitki 1,2,9
pieczeń z karczku, sos śmietanowy,
buraczki, ziemniaki, kompot z owoców mrożonych
piątek
15.12.2017
zupa szpinakowa z ziemniakami 1,2,9
racuchy z jagodami, kompot z owoców mrożonych
poniedziałek
18.12.2017
zupa ziemniaczana 2,9
makaron z sosem bolońskim 2
kompot
wtorek
19.12.2017
rosół z lanym ciastem 2,3,9
kotlet pożarski 2,3
marchewka z groszkiem z mrożonek
ziemniaki, kompot wieloowocowy z mrożonek
środa
20.12.2017
zupa jarzynowa z mrożonek z kaszką 2,9
schab po sztygarsku, ziemniaki,
sałatka z kapusty czerwonej
kompot wieloowocowy
czwartek
21.12.2017
barszcz czerwony zabielany 1,2,9
jajko, ziemniaki, soczek

* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie



W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski

Strona projektu

KULINARNY TYDZIEŃ WYSZEHRADZKI
W ZESPOLE SZKÓŁ NR 1 W PSZCZYNIE

PONIEDZIAŁEK
10.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ

WTOREK
11.12.2012r.

KUCHNIA SŁOWACKA


ZUPA CZOSNKOWA

NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT

ŚRODA
12.12.2012r.

KUCHNIA CZESKA


BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM

POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT

CZWARTEK
13.12.2012r.

KUCHNIA WĘGIERSKA

 

GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA

PIĄTEK
14.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT

 

 

 

rosół z makaronem 2,9

udko z kurczaka,

ziemniaki

surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

kompot owocowy

Copyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone

Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak